
Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.
Denne fantastiske ginen kommer med ein historie med røtter til Noreg og Svalbard.
ARKTISK EKSPEDISJON TIL SVALBARD
Fra en tidlig alder viste prins Albert I av Monaco en fascinasjon for polarområdene. Mellom 1898 og 1912 monterte han fire vitenskapelige ekspedisjoner til Svalbard, i det norske Arktis. Den avgjørende vitenskapelige forskningen utført under disse reisene er fortsatt et grunnlag for moderne oseanografi og vår kunnskap om Arktis. Til ære for disse ekspedisjonene, og som et tegn på takknemlighet for hans støtte til norsk polarutforskning, ble en av de største isbreene på Svalbard oppkalt etter hans fyrstedømme – ‘Monacobreen’ eller ‘Monacobreen.’
I 2022, sammen med H.S.H. Prins Albert II av Monaco, våre grunnleggere la ut på en ekspedisjon organisert av Oceanographic Institute og Prince Albert II Foundation, i nært samråd med Prince Albert I Committee og Archives of the Prince's Palace.
Jubileumsreisen fulgte Prins Albert I sin opprinnelige rute gjennom Arktis over 100 år tidligere. Under denne ekstraordinære reisen ble viktigheten av prinsens bidrag til polarområdene fullstendig avdekket. Sammen med et team av forskere deltok grunnleggerne også i zoologiske og topografiske undersøkelser og samlet forskjellige prøver for å spore klimaendringenes innvirkning på Arktis. Før avreise ble flasker med Prince Explorer Gin stående ved den nordligste baren i verden - som satt på nesten 80° N - og ventet på å ønske de neste oppdagelsesreisende velkommen.
Prince Explorer Monaco Gin
Prince Explorer Monaco Gin er en gin i premiumsegmentet. Med ingredienser fra fire verdensdeler og inspirasjon fra Prins Albert I av Monaco, hadde vi høye forventninger. De ble alle innfridd.
Prince Explorer Monaco Gin
Denne ginen ble lansert i desember 2021. Den inneholder blant annet einebær fra Italia, rosépepper fra Brasil, Sichuan pepper fra Kina, koriander fra Armenia, kardemomme fra India, hylleblomst fra Amerika, timian fra Italia og mandarin fra Marocco. Destillasjonen er gjort i en gammel pot-still i Italia med vann fra alpene.
Denne ginen fungerer godt i en Gin og Tonic, og står fjellstøtt, både i en Negroni og i en Dry Martini. Det doneres 1€ til Institut océanographique for hver solgte flaske.
Denne ginen kom på Vinmonopolet 8. januar 2025.
Prince Albert I av Monaco
Prince Albert I av Monaco levde fra 1848 til 1922. Han viet store deler av sitt voksne liv til å studere Oseanografi, og er ansett som en pioner innen dette fagområdet. Prince Albert I eide hele fire forskningsskip, og grunnla Institut océanographique i 1906. Han hadde en stor fasinasjon for de polare områdene. I perioden 1898 til 1907 besøkte han Svalbard hele fire ganger. Under hans besøk i 1899 kartla han Raudfjorden. Som takk for sin innsats ble landområdet vest for denne fjorden oppkalt etter ham. Dette området heter i dag Albert I Land.
Prins Explorer Monaco Gin
Denne første batchen inneholder italienske einebær, brasilianske rosa pepperkorn, Sichuan pepper og middelhavsmandarin, omgitt av syv andre ingredienser fra fire kontinenter.
-
Smaksnotater
TOPP
Den første ekspedisjonen begynner med toppnoter av einer og rosa pepper. Helt fra begynnelsen hjelper disse botaniske stoffene med å forankre den komplekse olfaktoriske signaturen til denne ginen. Som om den ble transportert av en varm sommerbris gjennom en sitruslund ved kysten av Middelhavet, flyter subtile hint av mandarin sakte inn.
KROPP
Ved første slurk er kroppen frisk og litt søt. Innslag av Nadorcott-mandarin blander seg med urteaktige toner av sibirsk Angelica og subtile hint av kanadisk hylleblomst, som balanserer sødme og syre. Varme hint av pepper balanserer kroppen og fremhever den hyggelige kompleksiteten til denne ånden.
BASE
Reisen kommer til en langvarig slutt, avrundet av en varm og varig base preget av Sichuan pepper og kardemomme. Ved denne siste porten blandes hint av timian, som minner om turer i middelhavslandskapet, med rosa pepperkorn, som nå uttrykker sin fulle kompleksitet, og avslører søte toner av vanilje.
-
Her er mangen lukter som slår mot deg, der du kjenner dufta av sitrus, pepper og einebær avløyser hverandre, for den trente nase kan ein nok også kjenne lukta av hylleblomst, timian og kardemomme.
-
Gin tonic, eller serverast bare med ein isbit som den er.
