
Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.
Denne fantastiske ginen kommer med ein historie med røtter til Noreg og Svalbard.
ARKTISK EKSPEDISJON TIL SVALBARD
Fra en tidlig alder viste prins Albert I av Monaco en fascinasjon for polarområdene. Mellom 1898 og 1912 monterte han fire vitenskapelige ekspedisjoner til Svalbard, i det norske Arktis. Den avgjørende vitenskapelige forskningen utført under disse reisene er fortsatt et grunnlag for moderne oseanografi og vår kunnskap om Arktis. Til ære for disse ekspedisjonene, og som et tegn på takknemlighet for hans støtte til norsk polarutforskning, ble en av de største isbreene på Svalbard oppkalt etter hans fyrstedømme – ‘Monacobreen’ eller ‘Monacobreen.’
I 2022, sammen med H.S.H. Prins Albert II av Monaco, våre grunnleggere la ut på en ekspedisjon organisert av Oceanographic Institute og Prince Albert II Foundation, i nært samråd med Prince Albert I Committee og Archives of the Prince's Palace.
Jubileumsreisen fulgte Prins Albert I sin opprinnelige rute gjennom Arktis over 100 år tidligere. Under denne ekstraordinære reisen ble viktigheten av prinsens bidrag til polarområdene fullstendig avdekket. Sammen med et team av forskere deltok grunnleggerne også i zoologiske og topografiske undersøkelser og samlet forskjellige prøver for å spore klimaendringenes innvirkning på Arktis. Før avreise ble flasker med Prince Explorer Gin stående ved den nordligste baren i verden - som satt på nesten 80° N - og ventet på å ønske de neste oppdagelsesreisende velkommen.
Prins Explorer Monaco Gin
Denne første batchen inneholder italienske einebær, brasilianske rosa pepperkorn, Sichuan pepper og middelhavsmandarin, omgitt av syv andre ingredienser fra fire kontinenter.
-
Smaksnotater
TOPP
Den første ekspedisjonen begynner med toppnoter av einer og rosa pepper. Helt fra begynnelsen hjelper disse botaniske stoffene med å forankre den komplekse olfaktoriske signaturen til denne ginen. Som om den ble transportert av en varm sommerbris gjennom en sitruslund ved kysten av Middelhavet, flyter subtile hint av mandarin sakte inn.
KROPP
Ved første slurk er kroppen frisk og litt søt. Innslag av Nadorcott-mandarin blander seg med urteaktige toner av sibirsk Angelica og subtile hint av kanadisk hylleblomst, som balanserer sødme og syre. Varme hint av pepper balanserer kroppen og fremhever den hyggelige kompleksiteten til denne ånden.
BASE
Reisen kommer til en langvarig slutt, avrundet av en varm og varig base preget av Sichuan pepper og kardemomme. Ved denne siste porten blandes hint av timian, som minner om turer i middelhavslandskapet, med rosa pepperkorn, som nå uttrykker sin fulle kompleksitet, og avslører søte toner av vanilje.
-
Her er mangen lukter som slår mot deg, der du kjenner dufta av sitrus, pepper og einebær avløyser hverandre, for den trente nase kan ein nok også kjenne lukta av hylleblomst, timian og kardemomme.
-
Gin tonic, eller serverast bare med ein isbit som den er.
